Zo maak je een betonnen keukenblad schoon | Het Nieuwsblad Mobile

2022-08-20 15:21:05 By : Ms. Sunny Cheung

Poetstip van de week, met Liesbeth van Het Poetsbureau

Een keukenblad van beton? Oppassen met zuren, zegt Liesbeth van het Poetsbureau

Een betonnen werkblad is krasvast en over het algemeen hittebestendig . Dat geldt echter niet voor alle afwerkingen, dus vraag het na bij de plaatsing.

Door de poreusheid is het wel erg vlekgevoelig en moet je opletten met zuren (azijn, citroensap …). Daarom wordt het meestal afgewerkt met een speciale toplaag. Wanneer waterdruppels niet meer op het werkblad blijven liggen maar erin dringen, moet het opnieuw verzegeld worden.

Gebruik nooit schuursponzen of schuurmiddelen op beton. Die kunnen de toplaag beschadigen. Veeg een betonnen werkblad dagelijks schoon met een vochtige doek en water met wat mild afwasmiddel. Veeg na met een goed uitgespoelde en uitgewrongen doek. Veeg vlekken meteen weg met een vochtige doek of een sponsje zodat ze niet blijvend zijn.

Zure en vette voedingsmiddelen kunnen vlekken nalaten. Gebruik dus onderzetters voor de fles olijfolie of azijn en kommetjes voor de citroen.

Meer schoonmaaktips vind je in De Grote Schoonmaak Bijbel, een uitgave van Lannoo en Het Poetsbureau.

Nog een vraag over schoonmaken? Kijk op www.poetsbureau.be/vraag-het-aan-Liesbeth

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.